Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/12/screenshot349128.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Бърнли отмъкна точка от „Молиню“ – Sportove
Намери ни
To Top

Бърнли отмъкна точка от „Молиню“

Уулвърхамптън и Бърнли направиха нулево равенство в мач от 14-ия кръг на Премиър лийг. Домакините създадоха няколко чисти положения, но ги пропуснаха, а техният съперник със зъби и нокти се стремеше към точката. Въпреки че не допусна поражение, Бърнли остава в зоната на изпадащите с актив от 10 точки, колкото има и Норич. „Вълците“ пък са 6-и с 21 пункта.


Уулвърхамптън определено бележи прогрес под ръководството на Бруно Лаже и загуби само един от предишните си 8 мача. „Вълците“ не вкарват много голове, но имат една от най-здравите защити в дивизията. За Бърнли сезонът се развива лошо и тимът е в зоната на изпадащите. През изминалия уикенд хората на Шон Дайч не играха, защото двубоят им срещу Тотнъм беше отложен.

След серия от 5 срещи без победа срещу този съперник, Уулвс искаше да вземе ранна преднина. Наказаният Рубен Невеш бе заменен от Леандер Дендонкер, който изигра своя своя мач номер 100 в английския елит. Домакините доминираха в началните минути, но без да създават чисти положения. Раул Хименес се запомни с един удар, който бе толкова неточен, че топката прелетя по-близо до флагчето за корнер, отколкото вратата.

Гостите не се притесняваха да прибягват до нарушения, за да спират атаките на „вълците“ и до средата на полувремето жълти картони получиха Матю Лоутън и Бен Мий. Уулвърхамптън нападаше повече отдясно, където Адама Траоре използваше скоростта си. В 30-ата минута испанецът шутира силно, но топката се отби от напречната греда. Малко след това отново Траоре създаде хаос в наказателното поле на Бърнли, но бе спрян от перфектен шпагат на Чарли Тейлър.

Домакините продължиха да притискат противника си и през второто полувреме, но в атаките им нямаше изненада, а и бранителите на Бърнли си помагаха, за да спират набезите на Траоре. В 61-ата минута резервата на гостите Джей Родригес поиска дузпа след интервенция на Макс Килман, но сигнал за нарушение не последва.

Футболистите на Бърнли бяха доволни от резултата и много рядко си позволяваха да атакуват. Тези на Уулвърхамптън се поумориха, а смените на Бруно Лаже не се включиха достатъчно активно. В крайна сметка срещата завърши без попадения и „вълците“ не можаха да прекъснат серията си без победа срещу състава на Шон Дайч.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558