Намери ни
To Top

Девет клуба пратиха чартър за един мач от Южна Америка

Решението да се вкара в септемврийската програма още един кръг от световните квалификации в Южна Америка породи куп неудобства за европейските клубове. Вече е ясно, че в Испания се стигна до отлагането на два мача от предстоящия уикенд, тъй като идната нощ отвъд Океана ще се изиграят пет срещи. По тази причина отборите от Стария континент организираха план за по-бързото връщане на своите играчи. В тази връзка цели девет клуба от различни държави се обединиха да наемат общ чартър, който да откара обратно към Европа играчите им от сблъсъка Колумбия – Чили.


Става дума за Болоня, Фиорентина, Интер, Ювентус, Наполи, Айнтрахт (Франкфурт), Фейенорд, Генк и Порто.

На другите южноамерикански стадиони също ще има пратеници от Европа, които да връщат национали. Почти сигурно бразилците Алекс Сандро и Данило няма да могат да играят за Ювентус срещу Наполи (събота от 19:00 часа), тъй като те едва ли ще кацнат в Италия преди съботния следобед. На тях им предстоят полети от Ресифе до Сао Пауло, от там до Париж, последван от такъв до Торино. 

По принцип всеки отбор от КОНМЕБОЛ трябваше да изиграе само по две квалификационните срещи по време на тази пауза, но в програмата беше вмъкнат още един кръг, който не се състоя през юни. 

Ощр от категория Световен футбол