Намери ни
To Top

Ред Бул няма да жертват сезон 2021 заради новите правила

В отбора на Ред Бул нямат намеренията да жертват сезон 2021 във Формула 1 заради влизащите в сила изцяло нови правила през следващата година.

От началото на кампанията базираният в Милтън Кийнс екип е един от основните претенденти за титлите при пилотите и конструкторите заедно с тима на Мерцедес. Именно този двубой между двата отбора прави тяхната задача с развоя на колите за 2022 година изключително сложна.

„Нашата същност като състезателен отбор не ни позволява да се откажем от даден сезон.


Разбира се, че имаме ограниченията на тавана на разходите, което усложнява нашия живот. Хората в този спорт обаче имат краткосрочна памет и трябва да се възползваш от всяка възможност.

„Всяко състезание е шанс и ако означава, че хората трябва да работят по-здраво и по-дълго за да по позволят това да се случи, тогава всеки трябва да е способен да се справи с това предизвикателство“, каза ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер.

От Мерцедес пък заявиха, че до края на сезона няма да очакват съществени подобрения по W12, като Хорнер определи това за изненадващо.

„Не знам какви са техните ограничения. Определено те са по-голяма организация и ограничаването на разходите бе сериозен удар за тях, както и COVID. Ние успяхме до голяма степен да запазим целостта на отбора. Не мога да съдя други организации без да разполагам с всички факти, единствено мога да се фокусирам върху това, което ние вършим и ние сме спокойни с нашия подход. Естествено, ако те са с две секунди пред нас в първото състезание догодина тогава ще сме разочаровани. Аз обаче мисля, че за момента разполагаме с правилния баланс“, добави Хорнер.

За разлика от отборите в челото на колоната, тези в нейното дъно като Хаас отдавна обявиха, че ще се фокусират изцяло върху сезон 2022 и изобщо няма да развиват своите болид за настоящата кампания. Тимовете от средата на колоната пък един по един започнаха да пренасочват своите усилия изцяло върху развоя на болидите си за следващия сезон след малки подобрения през тази година.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт