Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/08/screenshot331995.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
„Войната“ между Ред Бул и Мерцедес в само на пистата – Sportove
Намери ни
To Top

„Войната“ между Ред Бул и Мерцедес в само на пистата

Според ръководителя на отбора на Мерцедес „войната“ между тима на световните шампион и този на Ред Бул във Формула 1 се води само на пистата, но не и извън нея.

От началото на сезон 2021 двата екипа са категорично една класа пред останалите и се борят помежду си за титлите при пилотите и конструкторите. Към момента и в двете класирания предимство има Мерцедес, който води с 12 точки в отборния шампионат, а Люис Хамилтън има аванс от осем спрямо Макс Верстапен в спора за пилотската корона.

Само два кръга по-рано ситуацията бе коренно различна, но слабите класирания на Ред Бул във Великобритания и Унгария, заради инциденти предизвикани от пилотите на Мерцедес, обърнаха развоя на шампионата.


Въпреки тези инциденти и споровете между Волф и шефът на „Биковете“ Кристиан Хорнер извън пистата, австриецът вярва, че „войната“ между двата отбора се води само и единствено на трасето.

„Съревнование на пистата винаги има. От началото на годината битката е тежка. Ясно е, че какво и да се случи спорът между двамата пилоти и двата отбора винаги е много близък, така че война на пистата винаги има. За мен обаче тя е само на пистата“, каза Волф.

Въпреки мнението на австриеца, и двата отбора са подавали оплаквания до стюардите заради поведението или технологията на другия тим. Първи тази война започнаха именно от Мерцедес, които в уикенда за Гран При на Испания се оплакаха от гъвкавостта на задните крила на Ред Бул, което доведе до техническа директива и затягане на тестовете на крилата от Гран При на Франция.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558