Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2021/08/screenshot332019.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Фернандо Алонсо влезе в историята на „Льо Ман“ – Sportove
Намери ни
To Top

Фернандо Алонсо влезе в историята на „Льо Ман“

По-малко от два часа преди началото на 89-то издание на „24-те часа на Льо Ман“, двукратният победител в надпреварата и двукратен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо написа нова страница в историята на легендарната надпревара.

Испанецът стана първият пилот в историята, който прави обиколка с болид от Формула 1 по пистата „Сарт“, на която се провеждат автомобилните „24 часа на Льо Ман“. Алонсо направи една обиколка на трасето с дължина от 13.


626 километра с автомобил на отбора на Алпин, за който двукратният шампион се състезава през 2021 година.

Испанецът има две участия във френската класика през 2018 и 2019 с екипа на Toyota, като и в двата случая той триумфира в генералното класиране. Японският производител и през тази година е фаворит за победата като двата болида с номер 7 и 8 ще потеглят от първата редица.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558