Намери ни
To Top

Роналдо Соуза се оттегли от ММА

Емблематичният черен колан по бразилско жиу-житцу и бивш шампион на Strikeforce Роналдо Соуза обяви, че се оттегля от спорта на 41-годишна възраст. След няколко тежки години, в които той претърпя и 4 поредни загуби, „Jacare“ реши да прекрати спортната си кариера в ММА.

Но краят на битките в клеткатане означава и край на състезанията за бойния атлет. Роналдо сподели, че ще се върне към корените си – професионалното жиу-житцу.


„Бил съм се много. Оттеглих се от жиу-житцу прекалено рано. Но участвах в много ММА битки и нямам намерение да се връщам там. Наистина приключих. Оттеглям се от ММА и ще се върна към спорта, в който написах историята. Спортът, който харесвам толкова много.

Тренирам и кой знае – може да се състезавам отново. Мотивиран съм от предизвикателства в жиу-житцу. Това бойно изкуство е еволюирало толкова много, има толкова много нови неща. Харесва ми това”, заяви той.

Соуза има световни и национални титли, както и злато от ADCC.

В ММА кариерата си Соуза е със статистика 26-10-1 и взе шампионския пояс на Strikeforce в средната категория през 2010-та. Въпреки че така и не успя да се бия за титла в UFC, Jacare беше един от най-силните играчи там с победи над имена като Гегард Моусаси, Витор Белфорт и Крис Уайдман.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове