Намери ни
To Top

От Острова тръбят: Симеоне сменя Атлетико с английски гранд

Няколко от водещите спортни медии в Англия съобщават в един глас, че от следващия сезон старши треньорът на Атлетико (М) Диего Симеоне е много вероятно да замени Мануел Пелегрини начело на Манчестър Сити. Шампионът на Англия продължава да следи под лупа работата на Ел Чоло, който разби по перфектен начин Реал в голямото дерби на Мадрид.

Симеоне върши чудесна работа в Атлетико, като изведе тима до първа титла от 1996 г. насам и го класира за финал на Шампионската лига.


Чилийският му колега пък е пред раздяла със Сити след разочароващ сезон. Манчестърци са вече на 7 т. от Челси, а отпаднаха нелепо за Купата на Англия и Купата на Лигата. Сякаш последният шанс на Пелегрини да убеди ръководството на „небесносините“ за кредит на доверие е отстраняване на Барселона в ШЛ. Вероятно латиноамериканецът ще последва съдбата на колегата си Роберто Манчини, който също изведе Сити до титлата, ала бе уволнен в края на следващия, несполучлив за „гражданите“ сезон.

Другите 2 имена, които обсъждат шефовете на Манчестър Сити, са доста високи топки – Карло Анчелоти и Джосеп Гуардиола. Надали някои от двамата би се разделил с клубния си тим сега, а и Пеп е желан за национален селекционер на Катар.

 

Ощр от категория Трансфери