Намери ни
To Top

Травма в бедрото спря Квитова в Дубай

Поставената под номер 4 на женския турнир по тенис в Дубай- чехкинята Петра Квитова отпадна от надпреварата във 2-ия кръг, след като й се появи травма в бедрото. Двукратната шампионка от Уимбълдън водеше с 6:2, 3:4 срещу Джил Тайхман (Швейцария), но трябваше да напусне корта по решение на лекарите.

„За съжаление от моя полуфинал в Доха насам усещам проблема в моя аддуктор. В нито един момент не се почувствах по-добре, а във втория дори ми стана още по-зле.


Чувствах болка реално навсякъде на десния крак и не исках да се мъча, за да не стане нещо още по-лошо, обясни след като излезе от корта 31-годишната чехкиня.

„Генерално съм щастлива от титлата си в Доха, но нямах друг избор днес и трябваше да се откажа. Сега ми остава да се лекувам и да бъда на 100 процента готова за Маями, добави Квитова, която е последният играч от топ 10 на ранглистата на УТА, който по една или друга причина напуска турнира. Румънката Симона Халеп се отказа от участие заради травма в кръста, а австралийската звезда Ашли Барти също не се състезава заради проблем в левия крак.

В друга среща Гарбине Мугуруса (Испания) нямаше особени проблеми с американката Аманда Анисимова и макар да се труди час и половина, все пак спечели с 6:4, 6:2. Следващата й съперничка е Ига Швьонтек (Полша)- номер 8 в основната схема, която отстрани с 6:2, 6:4 японката Мисаки Дои.

Джесика Пегула отстрани Кристина Младенович (Франция) с 6:1, 6:2 и си гарантира среща с Каролина Плишкова, прекършила латвийката Анастасия Севастова с 6:3, 7:6 (5), 6:2. Напред продължават още Барбора Крейчикова след 6:3, 6:1 над Йелена Остапенко, както и 10-ата Елизе Мертенс (Белгия), победила Шелби Роджърс с 6:3, 6:3.

Ощр от категория Тенис