Намери ни
To Top

Имобиле е спокоен, защото в Лацио имало кой да спре Левандовски

Сблъсъкът между Лацио и Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига ще е сблъсък и на може би двамата най-добри голмайстори за миналия сезон Чиро Имобиле и Роберт Левандовски. Първият заслужи “Златната обувка”, а вторият почти сигурно щеше да спечели “Златната топка”, ако наградата се даваше.

Във вторник вечер със задачата да спре Лева ще се заеме Франческо Ачерби. “Няма нужда да давам съвети на Франческо, защото той знае как да опази Левандовски.


Ачерби е един от най-класните бранители в момента, а и вече се справи с Роберт по време на двубоя между Италия и Полша от Лигата на нациите”, заяви Имобиле на пресконференция днес.

“Много се вълнувам от предстоящия двубой, но в същото време съм тъжен, защото нашите тифози няма да са на стадиона. Знам колко на тях им се иска да можеха да ни подкрепят срещу Байерн”, продължи италианският нападател.

Заради пандемията самият Чиро все още не е получил своята “Златната обувка” за голмайстор №1 на Европа. “Не знам кога ще ми я връчат, продължавам да чакам. Иначе няма да спра да благодаря на треньорам щаба и съотборниците ми в Лацио. Миналият сезон ще остане в историята като едно невероятно приключение. Чувствам се горд, че името ми се споменава редом до тези на Левандовски и Кристиано Роналдо. Това е голямо признание за многото жертви, които съм правил в кариерата си”, завърши Имобиле.

Ощр от категория Шампионска лига