Намери ни
To Top

Венгер: Берба е от висша класа, исках да го взема в Арсенал

Слуховете, че Димитър Бербатов е близо до завръщане във Висшата лига на Англия, сигурно са зарадвали мениджъра на Арсенал Арсен Венгер.

Причината е, че топчиите се изправят срещу Монако в осминафинален мач от Шампионската лига, и ако Берба напусне Княжеството в края на този месец, монегаските ще бъдат сериозно отслабени преди сблъсъка с лондончани.

Самият Венгер никога не е крил, че е голям почитател на стила на Митко.

През януари 2008 година специалистът признава:

„Наблюдавах сериозно Бербатов, докато той бе част от Байер Леверкузен.


При определени обстоятелства, с радост бих го взел в Арсенал. Българинът е от висша класа. Той може да бележи, а също така и създава голови положения. Това доказва колко добър футболист е. Берба е и висок играч, а това е плюс за Висшата лига, където е нужно да си ефективен при статичните положения. Истината е, че щях с радост да купя Бербатов. Но просто по това време нямах нужда от подобен играч, защото имах в състава си Тиери Анри и Робин Ван Перси.“

Тези убеждения са били споделяни и от друг велик наставник – сър Алекс Фъргюсън. За разлика от Венгер, шотландецът не само се възхищаваше на Берба, но и в края на август 2008 година го привлече в Манчестър Юнайтед. Останалото е история.

Ощр от категория Футбол