Намери ни
To Top

Да не повярва човек: вижте как са гласували 104-ма от анкетираните за „Златната топка“

Че анкетата за „Златната топка“ на „Франс Футбол“ и ФИФА предизвиква доста спорове, е всеизвестен факт, но очевидно с всяка изминала година субективизмът в подреждането сякаш нараства.

 Кристиано Роналдо спечели отличието за втори пореден път. Португалецът събра доста повече гласове от останалите двама финалисти Лео Меси и Мануел Нойер взети заедно, но шокиращото е, че 104 от 544 гласуващи въобще не са поставили изразителния победител дори в тройката!

 Така например националният селекционер на Англия Рой Ходжсън умишлено не слага Кристиано за трета поредна година в листа си. Вероятно подобно на Ходжсън още редица други журналисти, футболисти и треньори не признават класата на CR7 просто защото не могат да го посанят.


 Има и други абсурди. Например, от 23-мата номинирани играчи, Еден Азар и Яя Туре не получават нито едно първо ясто във въпросните 544 листа. Туре бе с основен принос за титлата на Манчестър Сити, Азар пък бе Футболист №2 на Премиър Лийг и Най-добър млад играч на Висшата лига за миналия сезон. За сметка на това Хавиер Масчерано пък е първи в няколко карти, напук на липсата на каквито и да е трофей през кампанията.

Ощр от категория Тема на деня