Намери ни
To Top

Отложиха финалите на веригата „Киндер “ за месец февруари 2021 година

Организаторите на веригата „Kinder Joy of moving Tennis Trophy“ взеха трудното решение да отложат финалите, съобщават от Българската тенис федерация. Първоначално планираните финали за трофея от 14 до 17 ноември ще се състоят от 15 до 18 февруари 2021 година. Причината за това решение е извънредната ситуация COVID-19, особено в Испания, а също и защото международните пътувания са много трудни в този момент.

„Това е много трудно решение, но основната му цел е безопасността и здравето на играчите, треньорите, родителите и техните семейства, особено чрез проект като „Kinder Joy of Moving“, който насърчава радостта, забавлението, честната игра и движение“, коментира Рита Гранде от организаторите.


Организаторите се надяват на разбирането от всички засегнати страни. България участва в програмата за четвърта поредна година. След отлаганията поради епидемията от коронавирус БФТ проведе 6 турнира във възрастовите групи до 9 и 10 години и 4 турнира до 11 и 12 години. В тях децата се съревноваваха помежду си, за да излъчат представителите за международните финали.

Класираните състезатели на първо място в крайните ранглисти получават възможността да участват във финалния световен турнир.

Ощр от категория Тенис