Намери ни
To Top

Загуба срещу Финландия праща Унгария почти сигурно в Дивизия „Б“

Унгарската баскетболна федерация все пак може да получи своето наказание за отвратителните условия, в които посрещна „трикольорите“ в една от ключовите срещи в Група „А“ на квалификациите за Евробаскет 2009, играна преди няколко седмици в „Шалготарян“ и завършила в полза на маджарите – 87:86.

Това може да се случи, ако унгарците загубят предстоящия си последен двубой срещу тима на Финландия. При евентуален неуспех, Унгария ще попадне в групата от четирите отбора, които ще се борят за оцеляване в Дивизия „А“.

Два от отборите с най-слаб коефициент поемат към Дивизия „Б“, а другите два запазват позицията си в горната дивизия за следващия квалификационен цикъл.


Маджарите са с твърде негативен точков баланс (-97) и съществува сериозна вероятност да се простят с мястото си сред най-добрите на Стария континент.

Унгарската федерация подходи безкрайно непрофесионално към двубоя с България на 6 септември, който можеше да предопредели класирането ни на Европейско няколко мача преди края на квалификационния цикъл. Националите бяха лашкани по автобуси на градския транспорт и спаха при отвратителни условия в градче на 30 километра от мястото, на което щеше да се проведе самата среща. „Трикольорите“ тренираха в мизерна зала в деня преди срещата и като цяло бяха поставени в крайно неравностойно положение.

снимка: Унгария в спортната заличка „Шалготарян“ в едноименния град/Sportal

Ощр от категория Прогнози