Намери ни
To Top

Локомотив (Мездра) с класическа победа в Плевен

Лидерът в Западната „Б“ група Локомотив (Мездра) победи с класическото 3:0 Спартак (Плевен), като гост и така постигна четвърти пореден успех от началото на първенството. След равностойно първо полувреме, гостите направо смазаха домакините през вторите 45 минути. Васко Киров откри в 62-ата минута, а Краси Георгиев и Атанас Николов добавиха по една попадение в между 82-ата и 84-ата минути за крайното 3:0. За Николов това пети гол в шампионата, докато за Киров втори.


Първото положение в мача дойде още в 3-ата минута, когато стражът на гостите Юлиян Левашки се намеси неубедително след корнер от дясно на Георги Ценев. В началните минути Спартак бе отборът, който доминираше на терена, като Вачко Маринов бе наситил максимално средата на терена със схема 3-3-2-1-1. Впечатление правеше и факта, че почти всяка атака на домакините минаваше по лявото крило. Този домакински натиск даде още един резултат, когато в 8-ата минута Момчил Цветанов изкочи наскорост сам срещу Левашки, но последният бе находчив и успя да изпревари нападателя на Спартак. Последва затишие и то продължи до 26-ата минута. Тогава Васил Киров от състава на гостите свали с глава топката в краката на Владинов по левия фланг, последва опасно центриране, но голмайсторът на Локомотив (Мездра) Атанас Николов се подхлъзна и не уцели кълбото. Така постепенно гостите взеха инициативата и не я изпуснаха до края на мача. В 38-ата минута двойно подаване на център-халфовете на Локо (Мездра) Валериев и Цветков се увенча с шут на Атанас Николов спасен от стража на домакините Антонов. Две минути по-късно Киров центрира от фаул, но изстрелът с глава на Николов премина на сантиметри от дясната греда на футболистите от Плевен. Секунди преди почивката Николов имаше нов шанс, но Антонов с ловък плонж улови кълбото, преди то да влети в левия му ъгъл.

След почивката футболистите на Вачко Маринов първи имаха шанс за гол, но Момчил Цветанов го пропиля, като топката се търкули по земя на сантиметри от гредата в аут. Последваха пропуски на Киров и Николов за състава на гостите, като последният бе близо го гол с пета, но не придаде достатъчна сила на удара си. В тези минути Спартак (Плевен) остана с 10 души на терена, след като полузащитникът Станислав Иванов напусна контузен терена, а наставникът на домакините бе извършил вече и трите си смени. Малко след това Васил Киров увенча отличната си игра в мача с гол. В 68-ата минута Атанас Николов направи бърз пробив от дясно и пусна остра топка към Киров, който необезпокояван от никого откри резултата. В 82-ата минута интригата в мача се стопи, след като резервата Красимир Георгиев бе изведен наскорост от ляво и останал сам срещу стража Антонов покачи на 2:0. Две минути по-късно преднината на „железничарите“ стана класическа. Резервата Спас Байрактаров намери по отличен начин Николов в полето на домакините и за голмайсторът на тима от Мездра не бе проблем да провре топката между краката на вратаря на Спартак – 3:0. В последните секунди на срещата Васил Киров пропусна да направи победата на гостите още по-разгромна.

С тази победа момчетата на Анатоли Кирилов вече имат 12 точки от четири срещи с голова разлика 11-2 и сериозна заявка за влизане в елита.

Спартак (Пл) – Локомотев (Мз) 0:3
0:1
  Васко Киров (68)
0:2  Краси Георгиев (82
0:3  Атанас Николов (84)

Спартак (Плевен): Антонов, Ив, Иванов, Панов, Миланов, Димов, Миков (Тих.Тодоров), Ст.Иванов, Цв.Петров, Ценев, М.Цветанов (Сл.Байрактаров), Ст. Георгиев (Баев)

Локомотив (Мездра): Левашки, Ю.Иванов, Т. Трифонов, Филипов, Петров, Валериев, Цветков (Стоилов), Кр.Иванов (Сп.Байрактаров), Киров, Вадинов (Кр.Георгиев), Николов

Съдия: Атанас Димитров (Сливен)

Жълти картони: Станимир Антонов за Спартак, Цветомир Валериев и Йордан Стоилов за Локомотив.

Плевен, стадион „Спартак“, 400 души

Западна „Б“ група:

Монтана – Белите орли – 1:2

Чавдар (Етрополе) – Миньор (Перник) – 1:0

Спартак (Плевен) – Локомотив (Мездра) – 0:3

Спортист (Своге) – Пирин (Гоце Делчев) – 0:0

Чавдар (Бяла Слатина) – Велбъжд (Кюстендил) – 1:0

Янтра (Габрово) – Етър (Велико Търново) – 3:1

Ощр от категория Прогнози