Намери ни
To Top

Два аутсайдера в „А“ група конкурират европейски клубен шампион!

Два аутсайдера от „А“ група конкурират европейски клубен шампион! Не вярвате ли? Интересна статистика ни предлага есенното класиране на родното първенство.

Локо (Пд) и Марек, които са съответно 9-и и 11-и, могат да се похвалят, че с повече от скромен брой голове взимат точки, каквито тимове с висока резултатност често не акумулират. Така например, Локо, който е 9-и и поне на този етап е далеч от зоната на изпадащите, има 20 т. от 5 победи и 5 равни.


А е вкарал… едва 13 попадения за 19 мача!

Марек пък се е разписвал едва 8 пъти, което е най-слабата атака в „А“ група. Интересното е, че тимът от „Бончук“ въпреки това има 13 точки.

Ако хвърлим поглед във водещите 5 европейски първенства, ще видим, че случаите, в които клуб с малко попадения има доста по-сериозен брой точки от головете си, не са много. Изпъкват 2 – Астън Вила и Нант.

В Англия „виланите“ са вкарали само 11 пъти за 22 мача, ала имат 22 точки до момента. Европейският шампион от 1982 г. е 12-и, а 13-ият Евертън е вкарал с цели 18 гола повече – 29!

Във Франция пък Нант има 19 гола за 19 мача, ала те са напълно достатъчни за респектиращите 30 точки и вкопчване в битката за Лига Европа.

Автор: Мони ГЕОРГИЕВ

Ощр от категория Тема на деня