Намери ни
To Top

Светът чакаше 14 години, за да види ТОВА!

Светът чакаше 14 години, за да види такова нещо! Испанската Примера дивисион е определяна като едно от най-интересните първенства, но в последните години се наблюдаваше т. нар. „двуполюсен модел“ на Реал (М) и Барса, който сякаш правеше първенството не толкова симпатично, особено за феновете на останалите клубове.

Е, след шампионската титла на Атлетико и факта по-долу можем да кажем, че хегемонията на Реал и Барса вече е в историята.

За първи път от 14 години насам първите 5 отбора в Примера са събрани в едва 6 точки разлика на този етап от кампанията.


Толкова делят лидера Реал (39 т.) и шестия Севиля (33 т.). Трябва да уточним обаче, че двата тима имат отлочежен мач помежду си на „Санчес Писхуан“, а при знак „1“, разликата между първия и петия ще спадне само на 5 точки, тъй като Севиля ще изпревари Валенсия (34 т.). Водещите 5 отбора са били събирани в рамките на 6 точки или 2 победи след 17-ия кръг за последно през сезон 2000/2001 г. И куриозното тогава е, че нито един от тях не става шампион, тъй като титлата отива при направилия страхотен финален спринт Валенсия.

Ощр от категория Тема на деня