Намери ни
To Top

Няма място за мен в Барселона! Идвам в София, за да подпиша с Левски

„Няма място за мен в Барселона, но сега идвам в София, за да подпиша с Левски и цяла Европа да говори за моите игри със синята фланелка“. Колкото и неочаквано да звучи това е съдбата на Живанилдо Пулгаш да Силва, наричан Жива.

Бразилският нападател подписва т.нар. „първа опция“ за трансфер с Барселона през 2013-а година.


Която гласи, че ако клуб предложи примерно 1 млн. евро за играча, то мениджърите му са длъжни да уведомят „Камп ноу“. И ако каталунците дублират офертата, ще го вземат, разкрива „Труд“.

След броени дни обаче Жива става свободен агент, договорът му с бразилския гранд Сантос изтича в края на 2014-а. Нападателят ще навърши 22 г. на 3 януари, а агентите му сензационно се свързват с Левски.

Голаджията идва в България, за да парафира до края на сезона със сините. Целта е да блесне и най-вероятно да търси трансфер в европейски гранд през лятото, използвайки родния колос за трамплин.

Жива е голям приятел с Неймар от годините в Сантос, но пътищата им се разминават. Жуниор блести с фланелката на каталунците, а Пулгаш да Силва въпреки предварителния договор с Барса ще се озове на „Герена“.

Цената на играча в сайта „Трансфермаркт“ е 650 000 евро, но ще парафира със сините като свободен агент. Той е висок 188 сантиметра и дава заявка да е звездата на Левски за втората половина на сезона. Дали ще блести със синята фланелка и дали би останал в България за повече от 6 месеца, предстои да разберем?

Ощр от категория Тема на деня