Намери ни
To Top

Баршим се завърна и триумфира със световната титла пред пълен стадион у дома

Феноменът Мутаз Есса Баршим се завърна с гръм и трясък на голямата атлетическа сцена. Катарецът, който през миналата година претърпя операция и който не беше в най-добрата си форма през този сезон, показа невероятната си класа и успя да защити световната си титла в скока на височина от Лондон 2017.
 

Пред пълния за първи ден от началото на първенството в Доха стадион “Халифа” Баршим демонстрира изключителен характер и си осигури титлата с 2.37 метра, преодоляни от първи опит.


Резултатът му е нов най-добър в света за сезона. Това е и първи златен медал за Катар от началото на първенството, както и второ отличие за домакините след бронза на Абдерахман Самба на 400 метра с препятствия.

 


Катарецът обаче можеше и да се размине с титлата, след като направи два фаула на 2.33 метра и преодоля височината чак от третия си опит. До този момент абсолютен водач в класирането беше състезаващият се под неутрален флаг руснак Михаил Акименко, който беше безгрешен от 2.19 метра до 2.35 метра, като последната преодоляна височина е и негов личен рекорд в дисциплината. Акименко обаче не успя да премине успешно на 2.37 метра и се задоволи със сребърния световен медал.

Сънародникът му Иля Иванюк също записа личен рекорд от 2.35 метра, но остана с бронзов медал, след като преди това преодоля 2.33 метра от трети опит.

Водачът в световната ранглиста за сезона до днес Максим Недосеков (Беларус) остана четвърти с 2.33 метра.

ФОТОГАЛЕРИЯ от финала в скока на височина ТУК!!!

Ощр от категория Водещи