Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Александър Бублик

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу състезаващия се за Казахстан руснак Александър Бублик в четвъртфинален двубой на турнира от сериите АТР 250 в Ченду. Срещата ще започне в 8-8:10 часа българско време и ще се предава на живо по спортните канали на А1.

Както е известно, Григор Димитров се справи със съпротивата на втората ракета на Великобритания Дан Еванс със 7:5, 7:5, като и двата сета бяха затворени с пробиви в 12-ия гейм.


Малко по-късно в петък Бублик постигна успех над австралиеца Джордан Томпсън с 6:4, 7:5 и затвърди отново впечатленията, че прави най-успешния си професионален сезон.

Григор и Бублик се срещат за първи път в кариерите си, като и за двамата залогът никак не е маловажен, независимо че става въпрос за мач от турнир от най-ниската категория на АТР. Димитров е фаворит за титлата – евентуална първа за него от Финалите на АТР 2017 – като поставените трима над него вече отпаднаха на четвъртфиналите. Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Беноа Пер отпаднаха в последния делничен ден от седмицата. Също така успех над Бублик би бил юбилеен номер 300 в АТР тура за Гришо.

Бублик на 9 септември стигна до личния си рекорд в ранглистата – 69-мо място, а сега е 71-ви, като този сезон може да се похвали с финал в Нюпорт по-рано през 2019-а, както и три титли от сериите „Чалънджър“ – в Будапеща, По (Франция) и Монтерей.

Ощр от категория Тенис