Намери ни
To Top

Скола преговаря с Реал, Олимпия и Бока

Агентът на Луис Скола оповести имената на трите отбора, които се интересуват от услугите на 39-годишната аржентинска легенда. Пред ради предаването Reloj de 24 Клаудио Вийянуева потвърди за преговори с Реал (Мадрид), Олимпия (Милано) и Бока Хуниорс.


“Разговарях с Реал (Мадрид), отбор от Италия, който играе в Евролигата (б.р. – Олимпия), както и с Бока Хуниорс. Към Луис има интерес, но икономическата ситуация също не е за подценяване. Бока е единственият отбор от Аржентина, който потърси контакт с мен. И в крайна сметка – финалното решение не е мое, а на Луис”, заяви Вийянуева.

Скола прекара последните две години в първенството на Китай – съответно в Шансъ и Шанхай, а преди това се задържа близо десет години в НБА. Ветеранът не е играл в Европа от 2007 година насам, когато напусна Баскония (тогава ТАУ Керамика). Ако се стигне до сделка с Реал, то баските ще имат право да отговорят на офертата на столичани, защото все още държат правата на тежкото крило за испанската Лига АСВ.


Аржентинецът завърши световното първенство със средни показатели от 17.9 точки, 8.1 борби и 1.8 асистенции, а страната му остана със сребърен медал от турнира в Китай.

Ощр от категория Водещи