Намери ни
To Top

Шахтьор (Донецк) 0:2 Манчестър Сити, Гюндоган удвои (гледайте тук)

Манчестър Сити започва поредния си опит да атакува трофея в Шампионската лига с гостуване в Украйна на Шахтьор (Донецк). Рияд Марез откри резултата в 24-тата минута. Илкай Гюндоган удвои в 38-ата. Двубоят е от Група С, в която са още Аталанта и Динамо Загреб.


Върху главата на Джосеп Гуардиола се струпаха неочаквани кадрови проблеми. Аиймерик Лапорт се контузи още преди няколко седмици и ще бъде извън игра до Нова година, а в последните дни мускулна травма получи и Джон Стоунс, който ще се лекува около пет седмици. Това означава, че единственият здрав централен защитник в Манчестър Сити в момента е Николас Отаменди. Негов партньор днес, а и в следващите няколко седмици, ще бъде Фернандиньо, който ще бъде преквалифициран от халф на централен бранител. Риад Марез и Кевин Де Бройне също започват, а Габриел Жезус води атаката на гостите.

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш, който има седем гола и четири асистенции в осем мача от началото на сезона, е на върха на нападението на Шахтьор. Соломон заменя Тете в халфовата линия.

Още в първата минута Сити можеше да открие. Родри достигна центриране на Де Бройне от свободен удар, но не успя да нанесе добър удар с глава.

В 23-тата минута  Габриел Жезус получи много добро подаване от Гюндоган, финтира бранител и си отвори пространство за стрелба, но в последния момент ударът му бе блокиран. Минута след това логичното се случи и Сити поведе в резултата. Изстрел на Гюндоган от границата на наказателното поле срещна гредата, а Марез реагира най-добре, за да стигне до рикоширалата топка и да я прати в опразнената врата.

В 36-ата минута Жуниор Мораеш пропусна страхотна възможност да изравни, след като се озова очи в очи с Едерсон, но не успя да преодолее своя сънародник. Този пропуск бе наказан две минути след това след класическа атака на „гражданите“. Родри намери Марез, който пусна добре топката на пътя на Гюндоган. Германецът разстреля Пятов, удвоявайки аванса на гостите.

До почивката Де Бройне пропусна още една добра възможност за гостите, а Мораеш за втори път бе изведен очи в очи с Едерсон, но не успя да нанесе удар и се слбъска болезнено със стража.

В 50-ата минута Мораеш опита да прехвърли Едерсон, който бе излязъл напред, но не успя да намери вратата. Три минути след това удар на Стърлинг срещна гредата. Малко по-късно Гюндоган излезе сам срещу Пятов след страхотно подаване на Стърлинг, но вратарят на домакините спаси.

В 63-тата минута Отаменди прати топката във вратата, но попадението бе отменео заради засада на Стърлинг.

Шахтьор (Донецк): Пятов, Болбат, Кривцов, Матвиенко, Исмаили, Марлос, Патрик, Степаненко, Соломон, Тайсон, Мораеш

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Фернандиньо, Зинченко, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Жезус

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК!

Ощр от категория Водещи