Намери ни
To Top

Литва унижи Сенегал

Литва не остави какъвто и да е шанс на Сенегал в първата и за двата отбора среща на Мондиал 2019 в Китай. Баскетболистите от балтийската република унижиха африканските си съперници в група H, печелейки в Донггуан по повече от категоричен начин – 101:47.

Седмина от победителите приключиха с двуцифрени точкови показатели, като лидери в това отношение бяха Мантас Калниетис, Домантас Сабонис и Йонас Валанчюнас – с по 13 точки всеки. Мариус Григонис добави 12, Миндаугас Кузминскас се отчете с 11, а Лукас Лекавичиус и Паулиус Янкунас реализираха по 10 точки.


Разликата в класите между отборите се видя още в първата част, спечелена от Литва с 27:10. На полувремето дистанцията бе увеличена до 48:21, а след 30 минути баскетбол европейците се откъснаха на 44 точки – 77:33. Във финалната десетка литовците просто довършиха Сенегал, за да спечелят със 101:47.

Нито един от играчите на Сенегал не успя да стигне до 10 реализирани точки, катo най-много вкараха Морис Ндур, Ибрахима Файе и Бабакар Туре, приключили с по 8 всеки.

СТАТИСТИКА

Ощр от категория Баскетбол