Намери ни
To Top

Марк Гасол: Искам да продължим да пишем история с Испания

След като спечели титлата в Националната Баскетболна Асоциация с Торонто Раптърс, Марк Гасол е крайно мотивиран да продължи успешното си представяне през 2019-а година и да помогне на националния отбор на Испания да спечели медал на предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в Китай.

„Ще направя всичко, което зависи от мен, за да запазя инерцията, която имам от НБА и да я прехвърля в националния отбор. Би било невероятно, ако успеем да се върнем от Китай с медал. Тъкмо спечелих титлата в НБА и сега искам още победи и отличия.


Спечелил съм много, откакто играя за националния отбор на Испания, но искам да продължим да пишем история и да носим нови и нови успехи на този отбор“, заяви Марк Гасол.

Той коментира и ситуацията около по-големия си брат – Пау, който е контузен и няма да може да се присъедини към селекцията на „Ла Фурия“ в Китай.

„Знам, че Пау е изключително разочарован, че няма да може да играе с нас това лято, но съм сигурен, че ще ни подкрепя с всички сили и ще бъде най-големият ни фен. Обичам да играя с брат си в националния отбор и трябва да дадем най-доброто от себе си на Световното, за да се класираме и за Олимпийските игри, за да мога да изпитам още веднъж това невероятно чувство“, завърши баскетболистът на Торонто.

Ощр от категория Баскетбол