Намери ни
To Top

Томова на първи финал от две години

Виктория Томова ще играе на финала на турнира с награден фонд 80 000 долара в Биариц. На червените кортове в югозападна Франция 24-годишната българка, която е поставена под номер 4, се наложи над водачката в основната схема Вероника Кепеде Ройг (Парагвай) с 2:6, 6:4, 6:0.

Срещата продължи 1:54 часа, а българката стигна до обрат, след като загуби първия сет. Томова започна слабо мача и в първата част загуби всичките си четири подавания и отстъпи с 2:6.


Кепеде, която преди това бе отстранила Елица Костова, допусна пробив в първия гейм на втория сет. Томова се пропука за 3:3, но след това проби за 5:4 в своя полза. Последва убедителен гейм на 15 и резултатът стана 1:1 в сетовете. Третата част бе изцяло за Виктория Томова, която разби своята съперничка с 6:0.

В битката за трофея Томова ще играе с победителката от мача между Данка Ковинчич (Хърватия) и Джесика Понше (Франция).


За Вики това ще е първи финал от близо две години. За последно тя игра в сблъсък за трофея в София през 2017 г., когато стигна до титлата на турнира с награден фонд 25 000 долара. Томова се срина до 249-о място в световната ранглиста след поредица от слаби резултати от началото на сезона. След отличното представяне в Биариц тя ще върне малко от позициите си.

Ощр от категория Тенис