Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/07/screenshot228984.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шампион с Балкан заминава за Италия – Sportove
Намери ни
To Top

Шампион с Балкан заминава за Италия

Българският баскетболист Павлин Иванов, който през изминалия сезон стана шампион на България с Балкан (Ботевград), ще играе през новия сезон за италианския Блу Баскет Тревилио, съобщава вестник “Джорнале ди Тревилио”.

Отборът се състезава във второто ниво на италианския баскетбол Серия А2, като завърши на 3-о място в Западната група. Тимът игра и в плейофите за влизане в елитната Серия А1, но приключи участието си на полуфинал, отстранен от Де Лонги (Тревизо) с 1-3 победи.

Павлин Иванов е второто ново попълнение на тима, което е представено официално.


Треньорът Адриано Вермтемати познава много добре качествата му, тъй като му е бил треньор в школата на Бенетон Тревизо.

26-годишният Павлин Иванов играе като гард-крило. Започва да се занимава с баскетбол в родния си град Ямбол за малкия местен клуб Тигър, а през 2008-а година е приет в школата на Бенетон (Тревизо), където остава до 2012-а година. Следва един сезон в черногорския Будучност, след което се връща в България и носи екипите на Ямбол, Левски, Лукойл Академик и Балкан (Ботевград).

„Срещнах Павлин, когато беше на 15 години. Беше напуснал родната си страна, за да преследва мечтата си и да влезе в школата на Бенетон (Тревизо). Тренирал съм го три години и имаме специални отношения. Когато президентът ми каза, че имаме бюджет за втори чужденец, изобщо не се колебах да го поканя в нашия отбор. Той е страхотен спортист, има невероятна мотивация да успее. Много е добър в стрелбата и в дрибъла, казва доволен новият му треньор в Тревилио.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558