Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/07/screenshot229002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Фенербахче привлече американец – Sportove
Намери ни
To Top

Фенербахче привлече американец

Турският гранд Фенербахче реализира нов силен трансфер преди началото на сезон 2019/20, след като от клуба обявиха, че са подписали договор с америкацена Дерик Уилямс. По този начин 28-годишният баскетболист ще запише втора поредна година по терените на Европа, след като през изминалата кампания носи екипа на друг клуб от Стария континент – Байерн (Мюнхен).

През изминалите седмици интерес към Уилямс имаше още от страна на Анадолу Ефес и АХ Армани Олимпия Милано, както и от няколко клуба от Националната Баскетболна Асоциация, но в крайна сметка ръководството на „Фенерите“ успя да се пребори с конкуренцията и да подсигури американеца в селекцията на Желко Обрадович за следващия сезон.

Дерик Уилямс започва професионалната си кариера през 2011-а година, когато е избран под №2 в Драфта на НБА и за седем години в Лигата взима участие в 436 двубоя.


През сезон 2018/19 той избира да продължи кариерата си в Европа с екипа на Байерн, като дебютния му сезон е повече от добър – 13.4 точки и 4.2 борби средно на мач в Евролигата, както и 11.4 точки и 3.3 борби средно на мач в първенството на Германия.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558