Намери ни
To Top

Шампион на UFC стана за смях с предизвикателство към Ломаченко

Модата шампиони на UFC да предизвикват звезди на бокса за боксов двубой не спира, след като Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър счупиха всички рекорди със своя дуел през 2017-а.

Наскоро бившият световен шампион Поли Малиняджи загуби битка срещу ММА-цът Артьом Лобов по правилата на ръкопашния бой без ръкавици (макар самият Поли да се счита за ограбен от съдиите), което явно е вдъхновило негов колега да се опита да си издейства многомилионен договор за сблъсък срещу хегемон в “сладката наука”, както наричат бокса в Щатите.

На 23 юни пък шампионът в две категории на UFC Хенри Сехудо, който е и олимпийски шампион по борба от Пекин 2008, предизвика чрез “Туитър” носителя на световните титли на WBA и WBO Василий Ломаченко на боксов дуел.

“Какво смятате, че двоен шампион на UFC и олимпийски шампион ще причини на боксьора Василий Ломаченко”, попита в социалната мрежа Сехудо, но оттогава единствено предизвиква вълна от подигравателни коментари.

Дори самият Ломаченко се включи в дискусията и му подсказа с GIF, че ще го нокаутира, а Сехудо опита да се заяде, припомняйки единствената загуба на Лома – от мексиканеца Орландо Салидо през 2014-а. Това не послужи добре на Сехудо и феновете продължиха да се присмиват на мераците му да излезе на един ринг по правилата на бокса срещу човека, когото наричат Матрицата.

Ощр от категория Бойни Спортове