Намери ни
To Top

До Чикаго и назад за Багата

Благой Иванов – Багата, ще получи най-голямата подкрепа в своята досегашна ММА кариера на голямата галавечер на UFC в Чикаго.

Българинът беше селектиран да бъде част от основните срещи в шоуто UFC 238. Феновете ще се насладят на два мача за титли, дербито между Тони Фъргюсън и Доналд Серони, както и сблъсък между Джими Ривера и Пьотър Ян. Сред публиката ще бъде Христо Стоичков както и още стотици наши сънародници.



Основните двубои ще бъдат открити с 3-рундов сблъсък в тежка категория. Мачът започва от 5 ч сутринта в неделя и ще бъде предаван пряко по Макс Спорт 2.

Благой Иванов ще се бие срещу австралийския нокаутьор Тай Туиваса – Бам Бам. Това ще бъде третата среща на Багата за най-популярната ММА организация на планетата.

Багата дебютира през миналата година, когато загуби от Жуниор дос Сантос (Браз). Бившият световен шампион по бойно самбо се завърна в началото на 2019-а. Той надви по точки в много завързана среща друг ветеран Бен Ротуел, с което закръгли своя ММА актив на 17 победи (6 с нокаут, 6 със събмишън) и 2 загуби.

Туиваса е известен със своя агресивен и атрактивен стил. Бам Бам дебютира през 2017-а и бързо натрупа три поредни победи. Последната от тях беше по точки срещу Андрей Арловски. Серията го изведе срещу Жуниор дос Сантос, който имаше сериозни проблеми до средата на втория рунд. Бразилецът беше разклатен, но използва своя опит и контраатаки, за да откаже Туиваса.


„Научих доста от поражението – каза австралиецът по време на медийния ден на UFC 238. – Бях прекалено агресивен. Още се уча, защото съм само на 26. – Благой е много корав съперник, но аз съм подготвен.“
В седмиците преди среща Туиваса разкри как е обърнал повече внимание на борбата. Той е разузнал джудо и самбо уменията на Багата, но през последните години българинът разчита най-вече на своята игра в стойка.



Иванов имаше страхотна възможност да направи своите последни спаринги с настоящия шампион на UFC Даниел Кормие. Американецът се завърна след контузия и тренира за реванш със Стипе Миочич. Багата се готвеше и в Лас Вегас при боксовия специалист Родни Крислер. Българинът е насяно, че Туиваса е бивш боксьор.


Австралиецът (8 победи, 7 с нокаут и 1 загуба) разчита на постоянна агресия и тежки удари. Той има още два мача от своя договор с UFC, което означава, че ще има допълнителна мотивация да се докаже, за да остане в организацията. Не е случаен фактът, че букмейкърите определиха за лек фаворит Туиваса. Контрактът на българина е за 6 срещи, като две от тях вече минаха.


Очакванията на специалистите са Багата и Туиваса да си спретнат класическо меле в октагона, където най-сериозният фактор за успеха ще бъде по-здравата брадичка и кондицията. По думите на 32-годишният българин той се намира в по-добра форма от предишните мачове и вече няма проблем с оперираното на два пъти коляно.


Ощр от категория Бойни Спортове