Намери ни
To Top

Вбесиха сериозно Кобрата точно месец преди мача с Кличко

Точно 31 дни. Толкова остават до мача на истината между Кубрат Пулев и Владимир Кличко за световната титла по бокс. На 15 ноември в Хамбург българинът ще се опита най-после да сложи край на 10-годишното царство на украинеца в тежка категория за професионалисти.

Вече втора седмица нашето момче се е барикадирало в тренировъчния център на своя отбор „Зауерланд“ в Източен Берлин, спазва чинно инструкциите на наставника си Ото Рамин и брои дните до срещата със Стоманения чук.


„Единствената ми мисъл е този мач. Нищо друго. Здрав съм, силен съм и с Божията помощ на 15 ноември вярвам, че ще изляза като победител от срещата“, признава Кобрата по телефона специално за „Преса“.

Спортист №1 на България за 2012 г. опитва всячески да тушира напрежението, ограничил е до минимум контактите си с външния свят, комуникира само с най-близките си. Гледа да не чете какво се пише за предстоящата битка, защото се дразни.

„Както винаги, се намират и хора, които да търсят под вола теле. Не ме видяха с отбора на общата снимка на „Зауерланд“ по случай новия телевизионен договор със SAT1 и веднага започнаха спекулациите. Не са ме били поканили за фотосесията, не съм бил там. Пълни глупости“, ядосва се Пулев.

Кубрат отказал от суеверие да позира с поясите си на европейски шампион и като носител на Интерконтиненталната титла на Международната боксова федерация.

„Нямам нужда от подобни прояви точно сега. Искам да се концентрирам върху това, което ми предстои. Не ми е до снимки с пояси и до позиране пред камери“, разкри родната гордост на професионалния ринг.

Мачът му с Кличко първоначално трябваше да се състои на 6 септември. Украинецът обяви, че е контузен, и датата се измести с два месеца. Място на боя е „О2 арена“ в Хамбург.

Ощр от категория Спорт