Намери ни
To Top

Клубове от Висшата лига с интерес към Каранга

Два клуба от Висшата лига на Англия ще наблюдават в няколко мача до края на сезона изявите на звездата на българското първенство Фернандо Каранга. Отборите от Острова, които проявяват интерес към бразилеца, в момента се намират във втората половина на класирането. Единият от тях е ставал шампион на Англия повече от веднъж.

Представителите на клубовете от Висшата лига ще присъстват на дербитата с Левски през пролетта и на поне един от предстоящите два мача с Лудогорец по време на плейофната фаза от първенството.


Вероятността ЦСКА да продаде Фернандо Каранга през лятото е голяма и ако се стигне до сделка, тя може да е рекордна за играч от родното първенство. „Цената му е много висока. Ако се стигне до трансфер, сумата ще е умопомрачителна за българския пазар“, коментира преди малко повече от месец в интервю пред Нова телевизия главният мениджър на армейците Стойчо Стоилов. През изминалия уикенд Каранга стана най-резултатният чужденец в историята на ЦСКА, след като отбеляза два гола при победата с 5:0 над Верея и по този начин изпревари Мишел Платини. Ако Каранга продължава да бележи със същите темпове, ще стане играчът с най-много голове в рамките на едно първенство през новия век. В същото време стана ясно, че в състава на червените за предстоящия утре домакински двубой с Черно море почти сигурно няма да има никакви промени спрямо 11-те, започнали срещу Верея.

Ощр от категория Футбол