Намери ни
To Top

Левски излиза в третата си контрола

Отборът на Левски ще изиграе днес третата си контрола в Малта. „Сините“ излизат на националния стадион „Та’Али“ срещу шестия в местното първенство Флориана. Именно там играчите на Делио Роси загубиха с 0:3 от шампиона Хибърниънс в първата си проверка. Във втората си контрола 26-кратните шампиони на България победиха с 3:0 деветия в Австрия – Волфсбергер.


Тогава главна роля на терена имаше отбелязалият два гола Жуниор Мапуку, който вече не е чест от Левски.

Нападателят вчера напусна лагера, за са се присъедини към новия си китайски тим, който го чака в Япония, където голмайсторът ще мине първо медицински тестове.

Последните две нови попълнения Паулиньо и Ривалдиньо няма да вземат участие в мача. Първият е доста назад с подготовката, като вече тренира индивидуално, докато вторият се очаква днес или най-късно утре да пристигне в лагера на „сините“ в Малта.

Най-добрият защитник на Първа лига за 2017 година и голмайстор на Левски в първенството за този сезон – Дави Яблонски няма да играе в мача, тъй като има болки в адукторите. Антони Белмонт също пропуска мача, тъй като е болен. Десният защитник Милош Цветкович, който пропусна първите два мача поради травма, ще започне от първата минута. За първи път сред титулярите на този лагер се очаква да бъдат Холмар Ейолфсон и Сержиу Буш.

Двубоят стартира в 17:30 часа.

Вероятен състав на Левски

ЛЕВСКИ (4-3-3): Божидар Митрев, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид, Иван Горанов, Васил Панайотов, Жорди Гомес, Роман Прохазка, Жерсон Кабрал, Сержиу Буш, Габриел Обертан.

Контролите на Левски през зимата на 2018 година

17 януари, Левски – Хибърниънс (Малта) 0:3
21 януари, Левски – Волфсбергер (Австрия) 3:0
29 януари, Левски – Флориана (Малта)
2 февруари, Левски – Флоридсдорфер (Австрия)
5 февруари, Левски – Локомотив (Тбилиси)
10 февруари, Левски – Сливнишки герой

Ощр от категория Футбол