Намери ни
To Top

Челси без Сеск Фабрегас и Мората за реванша с Арсенал

Много малко остана да разберем кои два тима ще спорят за Купата на лигата (Карабао къп) през този сезон в Англия. Във втория полуфинал един срещу друг излизат Арсенал и Челси. Предстои реваншът помежду им, в който Арсенал е домакин, а първата среща завърши без голове на „Стамфорд Бридж“. През изминалия уикенд топчиите прекъснаха серия от 5 поредни мача без победа.


В среща от Висшата лига те спечелиха у дома срещу Кристъл Палас с 4:1. Преди това

регистрираха 3 равенства и 2 загуби в рамките на общо 6 мача. У дома артилеристите остават доста стабилни, като са с 4 победи и 2 ремита в 6 мача. Новините са, че Алексис Санчес напусна тима, за да се присъедини към Ман Юнайтед, а в обратна посока пое Хенрик Мхитарян. Арменецът няма да може да дебютира с екипа на артилеристите в предстоящия мач. Жиру и Санти Касорла продължават да са с проблеми, а Венгер е обещал на резервния вратар Давид Ос-пина (Колумбия), че ще му даде минути в надпреварата. Това означава, че ветеранът Петер Чех ще остане да търка пейката.

Последният кръг в първенството на Англия също сложи край на неприятна за Челси серия от 5 поредни мача без успех. В тях сините записаха 5 ремита, като все пак едно от тях се превърна в победа, но след изпълнение на дузпи (срещу Норич). През уикенда Челси победи с 4:0 при гостуването си на Брайтън. Отборът на Антонио Конте е с 2 победи, 3 равенства и 1 поражение в последните си 6 визити. Кейхил със сигурност пропуска мача, но с това не се изчерпват проблемите на Конте. Мениджърът на Челси няма да може да разчита на двама от ключовите си футболисти. „Мората и фабрегас са аут. Няма да мога да ги използвам в мача с Арсенал. Мората има проблем в гърба. За мен и играчите този трофей е важна цел. След 0:0 в първия мач сега двубоят със сигурност ще бъде много открит. Мисля, че Арсенал има добър състав. Да играеш срещу тях винаги е голямо предизвикателство“, заяви Конте.

Арсенал ще бъде без Алексис Санчес, който вчера премина официално в Манчестър Юнайтед. Новото попълнение на артилеристите Хенрик Мхитарян пък няма да може да вземе участие, тъй като вече е играл в турнира с екипа на червените дяволи.

Ощр от категория Футбол