Намери ни
To Top

Красимир Балъков: Искам още един нов

Главният мениджър на Етър Красимир Балъков остана доволен от показаното от тима срещу Лех Познан. Той посочи, че може да привлече още един футболист. Както е известно, Бала иска да подсили атаката на болярите.

„Можехме да победим, но това не е важно.


Основното е това, което правят момчетата на терена. Те се стараят и това е похвално. Но ми предстои много работа с тях – нормално е, защото едва от две седмици сме заедно. Сега ще дойде и умората, тя пролича у някои футболисти през второто полувреме срещу Лех. Като цяло съм доволен. Класата на съперника не ни интересува. Дори и да бяхме играли с по-слаб противник, нещата можеше да са същите. Сега е важно да нямаме контузии и да учим нови неща.

Търсим още един футболист, с когото да подсилим състава. На 90-95 процента това е отборът за пролетния дял от първенството. Нямам право да се оправдавам с нищо. Аз съм реалист – предстои ни да свършим много. Виждам хубави неща, за което трябва да похваля момчетата. Ако друг отбор в това състояние ме бе поканил, може би щях да се замисля. Но за тима, който ми е дал основата за успешната кариера – не се замислих. Да, градил съм имидж дълго време, но винаги има риск. За Етър винаги ще стегна колана и ще работя колкото мога“, каза Балъков.

Той коментира и привличането под наем на юношата на Барселона Мане. „За малкото време, в което игра срещу Лех, видяхме, че е доста качествен футболист. Тепърва ще научава тактическите си задачи. Просто трябваше да усети отбора. В следващите седмици ще се приспособи. Момчетата го приеха добре, те се уважават. Казал съм им, че ако не сме всички заедно, няма да имаме успех. Лъчо Танев ни каза хубави неща за него, а отделно от това и ние наблюдавахме футболиста. Трябваше ни човек в средата на терена, за да усилим конкуренцията – затова и го взехме“, завърши Бала.

Ощр от категория Футбол