Намери ни
To Top

Лийдс вбеси феновете си с нова емблема

Един от популярните английски клубове, който обаче от доста години е далеч от Премиър лийг, вбеси собствените си привърженици. Феновете на Лийдс Юнайтед, славещи се с реномето на едни от най-верните и колоритни на целия Албион, яростно изразиха недоволството си от избора на клубното ръководство за нова емблема на йоркширския тим, който ще чества своята 100-годишнина през 2019 година.

“Белите”, в чийто редиците през годините са играли фигури като Йън Ръш, Ерик Кантона, Марк Видука, Хари Кюъл, Рио Фърдинанд и Гари Макалистър, както и българската връзка в лицето на Радостин Кишишев, официално представи новото си лого. То е създадено след шестмесечно проучване и допитване до повече от 10 000 души, а мотото му “Празнуваме феновете като сърце на нашата идентичност”.



View image on Twitter
View image on Twitter

Leeds United

@LUFC
? | Our new crest #MOT #LUFC

6 months of research
10,000 people consulted
Ready for the next 100 years

Watch video ➡️ http://bit.ly/2BoRRfl

2:02 PM – Jan 24, 2018
7,141 7,141 Replies 1,899 1,899 Retweets 2,119 2,119 likes
Twitter Ads info and privacy

Отзвукът сред феновете обаче бе изцяло отрицателен, като те не спестиха нищо на шефовете на любимия си клуб. “Прилича на лого от компютърна игра”, пише един от запалянковците, друг пък смята, че новата емблема е “лош вариант на лого на отбор Мейджър Лийг Сокър”, а пък трети отива на съвсем друго ниво, отчитайки, че това го е натъжило повече от смъртта на любимата му баба.

“С кого сте се консултирали? 10 000 фенове на отборите, които ни мразят ли?”, продължава тирадата срещу новата визия на Лийдс в социалните мрежи. Останалите коментари са “шест загубени месеца”, “една от най-лошите емблеми в историята”, “какво му имаше на старото” и още, и още…
View image on Twitter
View image on Twitter

Leeds United

@LUFC
FULL TIME | The referee brings the game to a close, and Millwall win 4-3

6:57 PM – Jan 20, 2018
154 154 Replies 75 75 Retweets 169 169 likes
Twitter Ads info and privacy

Феновете на десетия в класирането на Чемпиъншип се обедниха около това, че в логото задължително трябва да присъства йоркширската роза, а тази новина идва като вторичен трус след драматичната загуба от Милуол през уикенда. Тогава на “Елънд Роунд” Лийдс се върна след изоставане с 0:2 и човек по-малко, за да поведе с 3:2, но лондончани вкараха два късни гола в 87-ата и 90-ата минута, за да спечелят с 3:4.

Юнайтед е далеч от елита на Англия от 2004 година насам.

Ощр от категория Футбол