Намери ни
To Top

На Григор днес му предстои нова битка

След трудното начало вчера, днес Григор Димитров отново излиза на корта, за да се опита да си извоюва място в полуфиналите на турнира на твърда настилка в Бризбън (Авл), който е от категорията АТР 250 и е с награден фонд 528 910 долара.. Миналогодишният шампион и настоящ водач в основната схема доста се потруди, докато стигне до победата в първия си мач на сингъл за сезона.

В четвъртък Григор отстрани участващия с „уайлд кард“ местен играч Джон Милман, след като изоставаше с 0:1 сета и спаси два мачбола във втория. Той изпили нервите на феновете си, но в крайна сметка успя да се наложи с 4:6, 7:6(8), 6:3 и да се класира за четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Кайл Едмунд от Великобритания.


Мачът между двамата е първи от вечерната сесия на централния корт „Пат Рафтър Арена“ и ще започне не преди 11 часа българско време.

Едмънд е на 22 години и в момента е 50-и световната ранглиста. До този момент двамата имат един мач помежду си – през 2017 на турнира във Вашингтон, където Димитров постигна трудна трисетова победа със 7:5, 4:6, 6:3.

На старта в Бризбън Едмънд пласира 12 аса и спечели срещу шампиона от надпреварата на АТР „Следващата генерация“ за 2017 година Хьон Чун (Република Корея) със 7:6(3), 5:7, 6:4 след 2:38 часа игра.

„Готов съм за още такива мачове“, заяви Григор Димитров след трудната победа срещу Джон Милман. Беше страхотна битка и съм малко уморен. Джон ме накара да играя на границите на възможностите си. Знаех, че при двата негови мачбола трябва да се опитам да бъда максимално агресивен, да остана концентриран, да избера точните удари. Щастлив съм, че при тези обстоятелства успях да се преборя за победата. Винаги е трудно в първия мач след дълга пауза от два месеца. Радвам се, че спечелих този оспорван двубой, който продължи повече от два часа и половина. Чувствам се добре психически и физически. Знам, че ме чакат още много такива мачове през сезона, но съм готов. Много съм щастлив, че отново съм тук. Имам толкова добри спомени от този турнир и от Австралия“, коментира Димитров.
View image on Twitter
View image on Twitter

#BrisbaneTennis

@BrisbaneTennis
Staying alive! @GrigorDimitrov saves TWO match points before fighting back to beat the gutsy John Millman 4-6 7-6(8) 6-3. Next up: Kyle Edmund.#BrisbaneTENnis

4:26 PM – Jan 4, 2018
5 5 Replies 47 47 Retweets 102 102 likes
Twitter Ads info and privacy
Ако преодолее препятствието Кайл Едмънд, Григор Димитров ще се изправи на полуфиналите срещу австралиеца Ник Кирьос, който постигна обрат срещу Александър Долгополов 1:6, 6:3, 6:4.

Ощр от категория Тенис