Намери ни
To Top

Треньорът на Кобрата с култова реплика по адрес на Кличко

Михаил Таков, който е треньор на Кубрат Пулев, демонстрира тънко чувство за хумор по адрес на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко.

Таков обясняваше пред репортери как се развива подготовката на Кобрата за решаващия мач на 15-ти ноември. Специалистът подчерта следното:

„Започване наново това, което правихме преди двубоя, който трябваше да се играе на 6-ти септември. Кубрат ще е напълно готов за сблъсъка на 15-ти, ако те не решат нещо друго.


Може Кличко отново да се контузи или да го блъсне влак.

„Кубрат вече се готви, в лагерна обстановка е“, обясни Таков.

Колкото до украинеца, треньорът на Кобрата каза още:

„Доколкото чух, той също е подновил подготовка. Струват ми се несериозни твърденията, че Кличко е почивал в последния месец и ще готов за подобен мач само с месец тренировки.“

Таков смята, че отлагането на мача е игра на нерви от страна на Кличко:

„Украинецът има повече опит в тези битки, в играта на нерви. Също така има и повече опит в отлагането на мачове. Това той не го прави за първи път. Кубрат е прав, когато каза, че фирмата K2 е голяма империя. Те са организаторите на мача. Реално, могат винаги да кажат, че залата е заета на 15-ти или, че телевизите няма да дадат исканата сума пари, ако мачът се играе тогава. Всичко е възможно.“

„Триковете на Кличко са нормални. Играта на нерви е много важна в бокса. Ако се подадеш на нервите по време на мача, започваш да бъркаш и да получаваш удари. По време на подготовката пък това ти действа изцеждащо“, каза още Михаил Таков.

Ощр от категория Спорт