Намери ни
To Top

CSI Маями: Стантън се спаси в Бронкс

Суперзвездата на МЛБ Джанкарло Стантън реши да се спаси от почти престъпното отношение на новите собственици на Маями Марлинс. Притежателят на най-скъпия договор в историята на бейзбола и на спорта въобще избра да продължи кариерата си в най-титулувания клуб – Ню Йорк Янкис. Сделката между „марлините“ и „янките“ бе финализирана през уикенда и късно снощи действащият MVP в Националната лига позира с раирана фланелка с №27 на гърба в Лейк Буена Виста, Флорида, където тече зимната среща на отборите.

От Маями имаха предварителни споразумения за трансфер на Стантън в Сейнт Луис Кардиналс или Сан Франциско Джайънтс, но самият той се възползва от възпиращата клауза в договора си и блокира тези сделки.


Според агента му Джоел Уулф ръководството на Марлинс, начело с бившия капитан на Янкис Дерек Джитър, е заплашило играча, че ще го задържи до края на 325-милионния му контракт (2015-2027, с опция за разтрогване след 2020 г.) и той ще трябва да изтърпи целия процес по реконструкция на тима и разтоварване на бюджета. Тоест, че ще продължи да играе за губещ отбор още дълго време.

„Сигурно са смятали, че като кажат това, аз веднага ще скоча, ако смятам, че това не е правилната ситуация за мен. Няма значение колко е динамичен един процес, не може да ме карат да правя нещо насила, независимо от всичко. Но това ми бе казано и определено беше мисъл, с която трябваше да се справям. Когато подписах в Маями, исках нещата да проработят и смятах, че перспективата там е добра. Но понякога нещата се променят и трябва да си намериш нов дом. Горе-долу това се случи и ето как стигнах дотук“, сподели Стантън в първата си изява като играч на 27-кратните шампиони.

Като част от сделката от Ню Йорк в Маями ще бъдат изпратени вторият бейзмен Старлин Кастро и двама таланти от Майнър лийг. Марлинс пък се задължава да поеме $30 млн. от заплатата на Стантън, ако той не прекрати договора си след 2020 г. Към момента 28-годишният аутфилдер има да получава още $295 млн., от които задължителни за „янките“ са $25 млн. през 2018-а и по $26 млн. през 2019-а и 2020-а. След това играчът има право да стане свободен агент и да търси нов договор или да заработва по $29 млн. през 2021-ва, 2022-ра и 2026-а, по $32 млн. от 2023 до 2025 г. и $25 млн. през 2027 г. В контракта му има записана и клубна опция за $25 млн. през 2028 г. с неустойка за неизпълнение в размер на $10 млн.

В Бронкс Стантън се събира с другото хоумрън страшилище в МЛБ – Аарън Джъдж. Двамата играят на една и съща позиция в защита – в десния аутфилд, но новото попълнение вече обяви, че това не го тревожи ни най-малко.

„Няма никакво значение къде ще играя – заяви Джанкарло. – Готов съм да играя където е необходимо, за да пасна в отбора. Дали ще се въртим с Аарън в аутфилда или като DH, ще видим. Не сме говорили още конкретно за това, но целта на всички е да намерим точния начин да бъдем най-добрите. Напрежението в Ню Йорк не ме притеснява. Това е, което винаги съм искал. Това е, за което съм мечтал.“

Ощр от категория Спорт