Намери ни
To Top

Шампионите в четири спорта стават ясни през уикенда на първенството за глухи

В събота и неделя в Национална спортна академия “Васил Левски“ в София  ще се проведе Държавното първенство за спортисти с увреден слух в четири спорта. Над 200 състезатели до 21 години от цяла България ще вземат участие в борба, волейбол, футзал и бадминтон.

„ Едно много чакано спортно събитие ни предстои през уикенда. Освен, че ще се определят шампионите на страната, двудневното първенство е възможност за нови срещи и приятелства между състезатели , родители и гости.


Благодаря на Министреството на младежта и спорта и НСА за подкрепата. Всичко около организацията е наред. По –късно в днешния ден е техническата конференция на която водачите на отборите ще ги запознаем с точните часове и подробности около програмата за събота и неделя”, каза Николай Бозев- изп.директор на СФГБ (Спортна федерация на глухите в България).

Четири отбора ще спорят за титлата по футзал, толкова са и тимовете по волейбол при младежи и девойки. Над 30 са претендентите за медалите в борбата, а близо 50 спортисти разделени във възрастовите групи – юноши, девойки, жени и мъже са записаните в бадминтона.

Началото на събитията започва в съботния ден в 09:00 часа, когато са мачовете по футзал и срещите по бадминтон. От 10:00 са схватките по борба, а от 15:00 стартират двубоите по волейбол.

Ощр от категория Спорт