Намери ни
To Top

Роси впечатли хиляди въпреки счупения си крак

Пет дни преди състезанието за Гран При на Арагон – 14-и кръг от календара на MotoGP – Валентино Роси не бе сигурен, че дори може да участва заради счупения си крак при мотокрос инцидент на 31 август. Вчера не само че участва, не само че стартира трети, а завърши на петата позиция, прибавяйки още 11 към класирането. Доктора загуби четвъртата позиция там заради подиума на Дани Педроса, но спечели аплодисментите от конкуренцията на пистата и изуми всички в падока и на трибуните.

За по-голямата част от състезанието Доктора се движеше уверено на втората позиция и съотборникът му Маверик Винялес е очаквал той дори да извоюва и емоционална победа вчера: „Той направи много силно състезание и честно, когато го видях втори, си помислих, че ще спечели.


Ако той бе силен в началото на сезона, мога да си представя какво ще бъде в следващите състезания, защото в края винаги е по-добър. Сега той се връща по-силен, както винаги“.

Победител на „Арагон“ вчера стана Марк Маркес, който увеличи преднината си на 16 точки само четири състезания преди края на сезона. Въпреки че двамата с Валентино нямат особено добри чувства един към друг, младият пилот също поздрави ветерана: „Бе невероятно дори само това, че излезе на пистата с подобна фрактура. Не мисля, че някой го очакваше. Неговият талант го отличава от останалите. Невероятно е и, че той финишира на само пет десети зад Винялес със същия мотор, защото той все още е контузен“.

Само един пилот остана недоволен от маневрите на Валентино – Дани Педроса, който се помъчи доста, за да го изпревари. Испанецът заяви, че бил на косъм да излезе извън очертанията на пистата при развита скорост от 300 км/ч, защото Роси не е искал да го пусне пред себе си. Все пак впоследствие Педроса успя да извърши маневрата, записа и най-бързата обиколка в състезанието и спечели подиум.

Ощр от категория Моторни спортове