Намери ни
To Top

Ферари и Мерцедес окупираха челото преди квалификацията в Баку

След като в петък Себастиан Фетел не успяваше да намери темпо, пилотът на Ферари днес отново беше във форма и оглави класирането в последната тренировка преди квалификацията в Баку. Люис Хамилтън също подобри представянето си от вчера и зае втора позиция, следван от Кими Райконен и Макс Верстапен.

Днес условията в столицата на Азербайджан бяха по-различни от вчера. Времето беше облачно, влажно и по-студено, което се отрази по различен начин на отборите.


Ред Бул и Ферари бързаха да излязат на пистата, а Даниел Рикардо пръв записа най-добро време, като използва директно смесите ултрасофт. Постепенно, обаче, Ферари и Мерцедес намериха повече скорост и окупираха челото.

View image on Twitter
View image on Twitter

Formula 1

@F1
Hamilton is moving up the timesheet ⬆

He posts a 1.43.452 #AzerbaijanGP ?? #F1

1:49 PM – Apr 28, 2018
360
83 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
Също както и в петък пилотите трудно намираха сцепление и много от тях изпускаха завоите – Валтери Ботас, Брендън Хартли, Ланс Строл и Ромен Грожан „проучиха страничните изходи“.

Докато Фетел продължаваше да вдига темпо, Хамилтън скачаше по бордюрите и предизвика жълти флагове. Сергей Сироткин, обаче, изтърва своя Уилямс при завой номер 3, блъсна се странично в стената и така предизвика временно спиране на сесията. Три минути преди края почти всички излязоха за по още един опит, но не се получиха големи размествания, с изключение на Верстапен, който успя да измести Ботас от четвърта позиция.

Au Rupteur
@AuRupteur
Crash de Sirotkin. Drapeau rouge. ? #AzerbaijanGP #AuRupteur #F1 #FP3

1:53 PM – Apr 28, 2018
1
See Au Rupteur’s other Tweets
Twitter Ads info and privacy
Форс Индия се завърнаха към традиционно доброто си представяне в Азербайджан и така Серхио Перес беше най-добър от „средняците“ на 6 място. След него се наредиха Магнусен, Строл, Окон и Сироткин. Докато Уилямс показаха признаци на живот, днес Даниел Рикардо не успя да стигне по-нагоре от 12-то място.

В Макларън започна да се отваря голяма разлика в представянето на Алонсо и съотборника му Вандоорн. Докато Фернандо стигна до 11 позиция, белгиецът се добра едва до 18 място.

Ощр от категория Моторни спортове