Намери ни
To Top

Трудна група за Лудогорец в Лига Европа

Българският шампион Лудогорец ще играе в много трудната група „С“ на Лига Европа срещу португалския Брага, германският Хофенхайм и турския Истанбул Башакшехир. Това стана ясно на изтегленият жребий в „Грималди Форум“ в Монако.

Съперниците се очертават като изключително трудни. Хофенхайм е хитът от миналия сезон на Бундеслигата под ръководството на Юлиан Нагелсман.


Немците отпаднаха в плейофите на Шампионската лига от Ливърпул, но показаха силна игра срещу тима на Юрген Клоп, въпреки че загубиха и двата мача.

Истанбул Башакшехир накара Севиля да трепери до края в последното препятствие преди групите на Шампионската лига. В турския клуб играе бившият футболист на Лудогорец Жуниор Кайсара. В състава е бившият играч на Арсенал, Тотнъм, Манчестър Сити и Реал (Мадрид) Еманюел Адебайор, както и бившият холандски национал Елджеро Елия.

Спортинг (Брага) е единственият отбор от групата, който през това лято не игра в квалификациите на Шампионската лига. Португалците елиминираха АИК и Хафнарфьордур във втория по сила евротурнир, но са с репутацията на носител на Купата на Португалия и Суперкупата на страната за 2016 година и на финалист от Лига Европа за 2011 година.

Мачовете ще се играят на 14 и 28 септември, 19 октомври, 2 и 23 ноември, а последният кръг ще бъде на 7 декември.

Ощр от категория Футбол