Намери ни
To Top

Победа на Етър праща виолетовите в първата шестица, Сърмов дебютира

Етър е във възход, а Ботев е на обратния полюс и това до голяма степен предопределя очакванията към днешния мач във Велико Търново. Близо 4000 зрители ще дойдат на стадион „Ивайло“ за двубоя с канарчетата, които от началото на сезона се представят незадоволително в първенството, а ^ редиците им оредяха още повече, след като трета основна фигура от миналия сезон напусна клуба. След Антонио Вутов и Омар Косоко още един герой от тези, спечелили Купата на България, се раздели с тима. Виктор Генев премина в израелския Ашдод, което отваря сериозна дупка в ариергарда на жълто-черните.


А наред с това треньорът Николай Киров понесе още един удар в навечерието на срещата. От сметките му отпадна новият нападател Стивън Петков, който в предишния кръг дебютира с гол при домакинското 1:2 от Черно море. Петков има проблеми с глезена. В групата за мача срещу Етър попадна Кристиян Димитров, който бе гласен за преотстъпване в Монтана.

Почти сигурно той ще остане в Ботев през есента. След наказание в състава се завръща Цветомир Панов, който бе извикан от националния селекционер Петър Хубчев за световните квалификации с Швеция и Холандия следващата седмица. Той ще играе като десен бек.

Етър постепенно напипа верния ритъм и записа две поредни победи, а ако спечели и днес, ще намери място в първата шестица на класирането. Лекарският щаб на тима успя да възстанови Румен Руменов и новото попълнение Георги Сърмов. Последният трябваше да дебютира срещу Славия в „Овча купел“, но счупи костица на дланта си. Почти сигурно Сърмов ще е титуляр днес срещу бившия си тим Ботев.

Заради големия интерес към мача и очакваната сериозна агитка на Ботев над 130 полицаи ще охраняват зоната около стадион „Ивайло“ преди, по време и след двубоя. За реда и сигурността в съоръжението ще се грижат около 50 охранители от частна фирма. Предвижда се да бъдат затворени улиците „Славянска“ и „Филип Тотю“ – по тях ще минат феновете на Ботев. През целия ден ще бъде забранено паркирането на автомобили в района на централния вход на стадион „Ивайло“ от северната страна пред залите по вдигане на тежести и борба.

Ощр от категория Футбол