Намери ни
To Top

Галинари се разкая за боксьорското изпълнение

Италианската звезда Данило Галинари се разкая за боксьорското изпълнение, което му коства участието на ЕвроБаскет 2017. Лидерът на “адзурите” си докара фрактура на дясната ръка, след като вкара кроше на Жито Кок от състава на Холандия по време на контролна среща между двете страни.

“Съжалявам поради много причини. Първо, защото вече не съм част от националния отбор, а също така и за това как го напуснах.


Този отбор е като второ семейство за мен и се чувствам ужасно. Реагирах, след като получих удар с лакът. Реакцията ми трябва да бъде осъдена, но никога няма да разберем дали е било нарочно. Проблемът е, че имаше лакти през целия мач, а когато стреляхме те слагаха краката си под нашите и рискувахме да получим контузии. Казано накратко – Холандия играеше мръсно. Мачът изглеждаше повече като бой. Не си търся алиби, не ме разбирайте така, реакцията ми бе неправилна. Искам да се извиня на съотборниците си, на целия национален отбор, както и на Кок. Изгубих контрол, което не ми се е случвало преди и никога повече няма да се случи”, каза Галинари, цитиран от италианското издание La Gazzetta dello Sport.

28-годишният баскетболист има нов отбор в НБА и от есента ще носи екипа на Лос Анджелис Клипърс.

Ощр от категория Баскетбол