Намери ни
To Top

„Бистришките тигри“ дебютират в елита срещу Черно море

Черно море стартира новия сезон в Първа лига с домакински мач в Каварна срещу дебютанта Витоша (Бистрица) днес от 18,45 часа.

Варненци не се представиха на ниво в плейофите на миналия сезон и сега са амбицирани да поправят лошото впечатление. Треньорът Георги Иванов – Гонзо вече афишира голямата цел пред Черно море, а именно – спечелване на едно от местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Домакините излизат с куп кадрови проблеми, като Гонзо едва събра група от 16 играчи.


С наказания от минали сезон на Орлин Старокин, Александър Цветков и Ертан Томбак, а новите попълнения Витиня и Александър Александров са контузени. Очаква се поне трима от привлечените през лятото футболисти да започнат в стартовия състав. Това са Илиас Хасани, Атанас Зехиров и Георги Божилов.

Варненци подхождат с необходимия респект към Витоша, като в щаба на Черно море предупреждават, че няма да подценят съперника.

Треньорът на Витоша Костадин Ангелов ще заложи на офанзивна схема, като колебанията му са кой да води атаката – Даниел Пеев и Георги Долапчиев. Лошата новина за бистричани е, че ремонтът на стадиона им се бави и ще трябва да домакинстват поне в началото на сезона на националния стадион “Васил Левски”.

Вероятни състави:

Черно море: Михайлов, Сукуп, Станчев, Хасани, Костадинов, Г. Илиев, Огнянов, Зехиров, Божилов, Коконов, Чунчуков.

Витоша: М. Иванов, Цанков, Върбанов, Узунов, Гьонов, Панталеев, Лазаров, Кочилов, Садула, Пеев, Отофе.

Ощр от категория Футбол