Намери ни
To Top

Ботев се стяга за бой над Партизани

Отборът на Ботев Пловдив си свърши по-голямата част от работата срещу албанския Партизани още в Тирана, като разгроми съперника с 3:1 и гледа уверено към втория квалификационен кръг в Лига Европа.

Тази вечер от 20 часа „жълто-черните“ ще се постараят да вземат втора победа в своя юбилеен мач номер 50 в евротурнирите и да зарадват своите над 3000 фенове, които акостираха вече в Бургас, където ще се проведе двубоя. Евентуален успех ще е под 20 за Ботев в Европа, като по този показател пловдивчани ще се утвърдят на четвърто място във вечната ранглиста на българските евробойци, в която начело е ЦСКА с 84 победи.

Треньорът Николай Киров няма да прави промени в състава, стигнал до успеха в Тирана.


Пред дебют е 16-годишният Крис Добрев, който попадна в групата вместо Радослав Апостолов. Албанците са у нас от вторник и ще се опитат поне да не загубят, което може и да спаси главата на треньора им Сюлейман Старова.

Световният букмейкър bwin определи Ботев като фаворит в срещата, като коефициентът за успех на пловдивчани е 1,36. Победа на гостите от Албания е оценена на 7,25, а залози за равенство се приемат при коефициент 4,40.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ: Чворович, Панов, Димов, Генев, Минев, Меледже, Неделев, Балтанов, Бризола, Стоянов, Косоко.

ПАРТИЗАНИ: Ходжа, Котобели, Красники, Ибрахими, Файзулаху, Вила, Бата, Траши, Мазрекай, Барди, Шукай.

Ощр от категория Футбол