Намери ни
To Top

Айверсън се готви за завръщането си в игра

Алън Айверсън подготвя завръщането си на терена, макар и не в НБА, а в стартиращата скоро 3Х3 лига за ветерани – BIG3. Легендарният гард тренира усърдно и за да бъде във възможно най-добра форма се върна към корените си – в гимназия Бетел, където отново работи с треньора си от ученическите години Майк Бейли.

“Отново се почувствах като момче в гимназията. Имам няколко седмици, за да вляза във форма.


Винаги е приятно да се върнеш в залата, реално започвам от нулата и трябва да стигна до възможно най-добрата си физическа форма”, сподели Айверсън, който ще игра в отбор заедно с ДерМар Джонсън, Майк Суитни, Рубен Патерсън и бившият национал на България Андре Оуенс.

И да, става дума за Алън Айверсън и тренировките. Точно както в една от най-великите му медийни изяви преди повече от петнадесет години.

Дебютният сезон на BIG3 стартира на 25 юни в “Баркли Сентър” в Ню Йорк. Айверсън ще има още по-голяма отговорност, защото освен играч е и треньор на отбора, който носи името 3’s Company.

42-годишната звезда официално прекрати кариерата си през 2013 година, след като преди това изкара един сезон в турския Бешикташ, а последните му мачове в НБА бяха през сезон 2009/2010 с Филаделфия.

“Най-полезният играч” на сезон 2000/2001 бе приет в Залата на славата на 4 април миналата година.

Ощр от категория Баскетбол