Намери ни
To Top

Кинтана запази розовата фланелка преди часовника в Монца

Шампионът от 2014 г. Найро Кинтана запази розовата фланелка преди последния етап на Джирото, а Том Дюмулен изпадна от челната тройка.

Първите четирима състезатели в генералното класиране се събраха в рамките на само 53 секунди и гарантираха драматична битка в индивидуалното бягането по часовник, с което днес в Монца ще завърши юбилейното 100-но издание на Обиколката на Италия.

Французинът Тибо Пино отново показа, че е най-впечатляващият колоездач в последната седмица и спечели 20-ия етап -190 км от Порденоне до Асиаджо.


Благодарение на успеха в последната планинска отсечка състезателят на „Франсис де Жу’ се изкачи на трета позиция в генералното класиране.

Пино се доближи на 39 секунди от Кинтана и на 4 сек от миналогодишния №1 Винченцо Нибали, а преднината на французина пред Дюмулен е 10 сек.

Всички претенденти караха много силно. Опитахме се да натрупаме повече секунди пред Дюмулен, но не се получи. Определено очаквахме повече“, заяви генералният мениджър на ,,Мовистар“, за който кара фаворитът Кинтана.

Ощр от категория Спорт