Намери ни
To Top

Семейството на Ники Хейдън дарява органите му

На 35-годишна възраст след петдневна борба със смъртта вчера си отиде световният шампион в MotoGP от сезон 2006 Ники Хейдън. Един отдаден на спорта мотоциклетист, проправил си път до световната сцена във време, в което вече малко американци успяваха. Хлапето от Кентъки, както е известен вечно усмихнатият пилот, доказа на света и след смъртта си, че притежаваше огромни сърце и дух и достоен за уважение светоглед.

Близо 24 часа след смъртта на шампиона италианското издание La Gazzetta dello Sport съобщи, че семейството на Ники ще уважи неговата воля и ще дари органите му, надявайки се те да спасят човешки живот.


Тленните останки на шампиона ще бъдат транспортирани в Кентъки с частен полет, заедно с близките му, които дойдоха в Италия веднага след инцидента, при който Хейдън бе блъснат от автомобил.

Най-добрите моменти в кариерата на Ники Хейдън+18

В момента семейството му финализира документите по връщането на тялото в САЩ, като все още не е ясно кога процедурите ще приключат. Смъртта на Ники Хейдън засегна дълбоко жителите на родния му град Оуенсбъроу, Кентъки, където е обявен ден на траур. Двамата братя на Ники и сестра му благодариха в социалните мрежи за цялата подкрепа, пилоти от почти всички автомобилни и мотоциклетни шампионати изразиха съболезнованията си, а милиони фенове по света бяха съкрушени от случилото се.

Ники Хейдън се качва на мотор за първи път на 3 години, а на 5 вече се състезава с по-големите си братя. Пада от мотоциклета си неведнъж със скорост от над 200 км/ч без да получи контузия, става световен шампион през 2006 година, побеждавайки един от най-трудните конкуренти на пистата Валентино Роси, достига върхове, стиска зъби, не се предава, постига мечти. На 22 май 2017 година обаче той загуби най-важната битка…

Ощр от категория Спорт