Намери ни
To Top

Осемте фактора, които мога да решат Реал – Атлетико

Часове ни делят до епичния полуфинален испански сблъсък от Шампионската лига между двата градски съперника Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Двубоят е във вторник от 21:45 часа на “Сантиаго Бернабеу”, а испанското издание “Марка” предлага интересна селекция от 8 фактора, които могат да решат дербито.

Атаката на “белите”

Карвахал и Марсело са в перфектна форма за предстоящата среща с Атлетико. Те са виновниците за цели 21 гола на Реал през настоящия сезон като Карвахал е реализирал 10 асистенции, а Марсело – 11.


Освен това “дюшекчиите” имат доста голям проблем от дясно на защитата, тъй като Хуанфран и Версалко за контузени, а Хосе Хименес ще пропусне срещата заради натрупани картони.

Облак печели битката с Навас

Статистиката бележи огромна разлика между вратарите на двата тима. Стражът на Атлетико Ян Облак спасява средно по 0.61 гола на мач, докато Кейлор Навас – 1.28. Може би най-доброто представяне на Навас срещу “дюшекчиите” е през сезон 2014/15 по време на четвъртфиналния двубой от Шампионската лига, когато защитата на Облак бе пробита в 177-ата минута на мача.

Нестабилността на Реал в дефанзивен план

Защитниците на Реал със сигурност не се намират в най-добрата си форма. Доказателство за това са едва 10-те мача без допуснат гол от общо 53 през настоящия сезон. Освен това, за последно са успявали да опазят мрежата си чиста преди 8 мача. “Дюшекчиите” пък се намират в най-добрата си серия, след като са били допуснали 39 попадения, с 28 по-малко от градския си съперник, който пък остана  без един от основните си бранители – Пепе.

Битката на топ реализаторите

В Шампионската лига се наблюдава следната тенденция – Кристиано Роналдо успява да донесе победата на “Лос Меренгес” в турнира почти сам. В четвърфиналните сблъсъци с Байерн Мюнхен, португалецът вкара 5 попадения, като така измъкна “белите” напред в надпреварата. В Атлетико обаче не можем да наблюдаваме такава зависимост, тъй като Антоан Гризман и Кевин Гамейро си помагат един на друг в атака.

Реал – по-силни във възхуха

Домакините имат предимство във въздуха. Роналдо, Серхио Рамос, Бензема и Рафаел Варан са вкарали общо 58 гола с глава през настоящия сезон, докато “Лос Рохибланкос” имат едва 16.

Няма BBC

Зинедин Зидан няма да може да разчита на Бейл. Фаворит за неговата позиция се оказва Иско, който почива срещу Валенсия и е в топ форма през последния месец. Асенсио също може да партнира на Роналдо и Бензема в атака. Тони Кроос и Лука Модрич пък със сигурност ще започнат в средата и ще играят срещу Габи, Коке и Саул.

Неуравновесеният Каземиро

Диего Симеоне е наясно, че полузащитникът на Реал Каземиро всеки път играе на ръба на изгонването. Ако му бъде отсъден жълт картон в началото на мача, това със сигурност ще подейства на увереността му. Това вече се случи веднъж срещу Байерн и още един път в дербито с Барселона. Бразилецът бе част от множество опасни ситуации, които можеха да оставят тимът му с 10 играчи на терена. Ако Атлетико реши да се възползва от слабата психика на Каземиро, определено има шанс да надвие съперника.

Евентуалното завръщане на Караско

Крилото на Атлетико Яник Караско получи контузия в рамото в мача срещу Виляреал, но вчера тренира с групата и по всичко изглежда, че ще бъде на линия за сблъсъка с “Лос Меренгес”. Неговото присъствие на терена ще представлява проблем за Реал, както се оказа и на финала от Шампионската лига между двата тима през миналата година.

Ощр от категория Анализ