Намери ни
To Top

Още един от топ 10 аут от Монте Карло

Световният номер шест Милош Раонич е поредната звезда, която ще пропусне „Мастърс“-а в Монте Карло – първият голям тенис турнир от сезона на клей.

Още от февруари месец канадецът е измъчван от контузия в бедрото и въпреки че се включи на „Мастърс“-а в Маями (отпадане в трети кръг, а преди това финал в Делрей Бийч), сега няма намерение да рискува здравето си още в първия голям турнир на червени кортове.

Раонич пропусна и „Мастърс“-а в Индиън Уелс, което се оказа ключово за спада му в световната ранглиста. С пропускането на Монте Карло канадецът ще загуби 180 точки от ранкинга си, тъй като през 2016 отпадна от Анди Мъри на четвъртфинал в Княжеството.


Освен Раонич, французинът Ришар Гаске също няма да участва в Монте Карло, което не е изненадващо, след като той бе принуден да откаже да се състезава за Франция в „Купа Дейвис“, тъй като се възстановява от операция на апендикса.

Благодарение на липсата на Раонич и Гаске в основната схема в Монте Карло влизат Николоз Басилашвили и Томи Робредо, който в четвъртък срази Григор Димитров във втория кръг на турнира в Маракеш.

Световният номер 1 Анди Мъри прави всичко възможно, за да е готов за участие в първия „Мастърс“ на клей, като засега организаторите са сигурни, че шотландецът ще изиграе първия си официален мач след повече от месец именно там.

От Монте Карло по-рано през месеца отпаднаха поради различни причини още Роджър Федерер, Кей Нишикори, Гаел Монфис и Ник Кирьос.

Ощр от категория Тенис